Blog   •   Képek   •   Ökörségek   •   Rólam   •   Munkáim   •   Elérhetőségeim
Kategóriák


Jó dolgok


Merjek következtetést levonni? Vonok: A messze nagyobb forgalú alszervereket linux alapokra helyezik, míg a központi szerverek saját operációs rendszerről zörögnek?




Információkat, az eddig hitelesnek számító NetCraft-ról szedtem.
 
Szólj be Te is (klikk)Eddig beszóltak (4) • Linkelj erre!Programok & Web
A kép magáért beszél. A XIII. kerületi rendőrség weboldala. Sajnos azt nem sikerült eredményesen megvédeniük.

 
Szólj be Te is (klikk)Eddig beszóltak (2) • Linkelj erre!Programok & Web
Előző postom által rávilágított ténym elég sok embernél kicsapta a biztosítékot. Erre rájön, még a Frankye által bemásolt válasz a general mediától: Hozzászólás itt
Íme a következő, csak hogy látszódjog a General Media cég, mennyire nem bír magával. A most leközölt post nem saját szerzemény, a jobb követhetőség kedvéért ez a webisztánon megjelent post másolata:

Holman Endre az iWiW megszorongatása után most a hazai webmail piacon próbálkozik. A MyVIP-felhasználóknak szétküldött spam szerint elindult a Postafiók.hu, mely annyival tud többet, mint a többi hazai webmail-szolgáltató, hogy extrém nagy, 7 gigabájtos tárhelyet biztosítanak a felhasználóknak. Na de várjunk csak. Lefejlesztettek egy önálló webmail-szolgáltatást?

Nem, dehogy. A guglis modellt tették magukévá, akárcsak nemrégiben a Mailbox.hu. Vagyis a Postafiok.hu nem más, mint egy, a Google motorját használó Gmail-klón. Íme:
A MyVIP-nél tehát úgy gondolták, hogy nem fognak ők itt fejlesztgetni saját levelezőt, hanem inkább lízingelik a Gmail motorját a Google-tól. Mi ebben a buli? Hát például az, hogy képesek egy jól működő, nagy tárhelyet biztosító webmailszolgáltatást kínálni saját felhasználóiknak (a myvipeseknek).

Azt nem tudom, hogy a Mailbox.hu-nak mennyire jött be ez a Google-modell (az Alexa szerint semennyire). A MyVIP ereje viszont sokkal jelentősebb, így az sem elképzelhetetlen, hogy egyszer a Postafiok.hu-nak is értékelhető nagyságú lesz a júzerbázisa.

Az eredeti post itt található: Webisztán - A MyVIP is gmailes levelezőt indított
 
Szólj be Te is (klikk)Eddig beszóltak (1) • Linkelj erre!Programok & Web
Minap nézelődem egy elérhetőség után és rábukkantam a General Media oldalára.

Ez a cég, szép hangosan hirdeti, hogy az ő gyermeke az msnclub.com.
Erre is teljesen véletlenül bukkantam rá. Nem csak az oldalra, hanem a referenciára is. Rengeteg levelet kapok nap mint nap, hogy xy meghívott téged az msnclub.com oldalra. Mivel nem szeretem magát az msn-t sem, továbbá gyanítható az erős phishing célzat, így a kukában végzik ezek a levelek.

Ha már itt volt a referenciák között a csodás myVIP-el egyetemben, akkor már megnéztem. (Persze ez a myVIP is furcsa, mert eddig több cégnél is láttam, hogy ez az ő alkotásuk. Jólenne eldönteni, akkor kié is.... Azt mondja az accept.hu is és a generalmedia.hu is, hogy az övé)
Egy szó mint száz, visszatérve az eredeti irányvonalhoz, felléptem már életemben először erre az msnclub.com oldalra.

Nagy meglepetésemre, ez fogadott:

(Klikk a nagyobb változathoz)

Meglepődtem, mert nem is tudtam, hogy van már ilyen okosság a Firefoxban.
Furcsa, hogy egy feltehetően phishing (adathalászat) gyanús weboldal valakinél referenciaként szerepel.
Ennyire, azért karbantarthatnák és figyelhetnék a saját oldalukat.
A referencia oldal itt található: Generál Média Kft

Nah mindegy, eddig sem léptem fel, ezután sem fogok.

Mások: Webisztán, Itt javaslom az idézet elolvasását

Amúgy tényleg, nem csak megtévesztő (a microsoft design), de még nincs is sehol benne, hogy a megadott e-mail és jelszó után ő fellép a Te nevedben, majd begyűjti az msn partnereid adatait és szétspammeli önreklámmal azokat.

Örülnék, ha a microsoft lépne az ügyben és legalább egy megtévesztés és adatlopás miatti szép kis ügyet akasztana a Generál Média nyakába.
Merthogy a Microsoft LiveID szerződésben benne van, hogy harmadik félnek a LiveID-t kiadni tilos (még a felhasználó sem adhatja ki) és amennyiben valaki, valami, valamilyen website az MSN-re való LiveID-s bejelentkezési adatokat kéri, azt a felhasználó köteles jelenteni a Microsoft felé.
Tehát jólenne a Microsoft összeakasztaná a bajszát ezekkel, nem bírom a tudatlan emberek célzott átverését. Nagyon nem szeretem.

Ez a bejegyzés nem rágalmazás, csak pusztán tény megvilágítás.
 
Szólj be Te is (klikk)Eddig beszóltak (17) • Linkelj erre!Programok & Web
Végre, megnyílt a HobbyDCC.org, Gergő barátommal közös websiteunk!!

>> http://www.hobbydcc.org/ <<

Tessék megnézni.
 
Szólj be Te is (klikk)Eddig beszóltak (5) • Linkelj erre!Programok & Web
1. lépés
Hozzunk létre egy mappát, mondjuk „Új mappa” néven:

2. lépés
Elő a whitespace karakterrel. Nyomjunk rá arra, hogy átnevezés, majd üssünk be az egész név helyett egy whitespace karaktert. Kódja: Alt + 0160

3. Lépés
Tulajdonságok / Ikoncsere:

4. Lépés
Végeredmény:



Persze egy számítógéphez jobban értő, már gyűlöli a sajátgépet és totalcommandert vagy hasonlókat használ, ami egyből lebuktatja. Ám itt most nem is ez a lényeg.
 
Szólj be Te is (klikk)Eddig beszóltak (10) • Linkelj erre!Programok & Web
Ez valami eszméletlen. Eddig vagy 20 dologra gondoltam és még az extrém hülyeséget is megközelítőleg 20-25 kérdésből kitalálta. Eszméletlen. Bizarr...

http://y.20q.net/
 
Szólj be Te is (klikk)Eddig beszóltak (19) • Linkelj erre!Programok & Web
Keresés az oldalon:

Friss bejegyzések
Friss kommentek
Blog archívum
Hobbielektronika.hu
Időjárás
Hőmérséklet: 13°C
Amennyinek érzed: 13°C
Páratartalom: 100%
Szél: 22 km/óra E
Utolsó mérés: 10:00
Mérés helye: Ferihegy

Naptár, csak úgy
.
HKSzCsPSzV
  
8
   

Kattints és kövesd!
Copyright 2010. - Topor Zoltán.
Az oldalon található fotók és az egész oldal saját készítésű. A beleegyezésem nélkül ne másolj semmit, mert irgum-burgum! :)